onsdag 22 augusti 2012

Fronter och högre makter

I samband med att KULT - Illusionens fångar revideras uppdateras även reglerna för fronter (de sammanlänkande hot som rollpersonerna ställs inför).

Frontformuläret har uppdaterats (klicka här för att se det)!

Tidigare knöts varje front till ett inflytande i form av en dödsängel. Numera kommer de att kopplas till en högre makt i form av en arkont, Astaroth eller en dödsängel.

För er som är obekanta med KULTs mörka universum är en förklaring av Astaroth, arkonter och dödsänglar på sin plats. Astaroth är helvetets härskare och Illusionens skapares mörka tvilling. Efter att skaparen försvunnit vill Astaroth ta hans plats. Arkonterna är Illusionens skapares högra händer (typ ärkeänglar) som under lång tid kontrollerat människan och deras bräckliga dimension (Elysium) medan dödsänglarna är arkonternas mörka motsvarigheter i helvetet (Inferno) som efter att helvetet börjat bli tomt på själar försöker få makt över jorden för att där skapa sina egna helveten. Medan arkonterna i regel försöker kontrollera mänskligheten och hålla Illusionen intakt (hålla människan ovetande om Sanningen) strävar dödsänglarna efter att förena människornas dimension med helvetet (fängsla allt levande i smärta och galenskap).

Anledningen till högre makter istället för inflytanden är att jag vill att arkonter, Astaroth och dödsänglar ska kunna bli viktiga inslag i kampanjer. Rollpersonerna ska kunna ställas mellan olika högre makter och spelgrupper som vill ha mer episka kampanjer får möjlighet att alliera sig med olika sidor.

Ett system för pakter med demoner och högre makter kommer också att finnas i den färdiga versionen av KULT - Illusionens fångar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar