måndag 8 april 2013

Arbetet fortskrider

Kult - Illusionens fångar är blogginaktiviteten till trots inte lagt på is utan skrivs i långsam men stadig takt.

Under våren har jag börjat integrera intrigkartan som verktyg i Kult - Illusionens fångar. Hot har skrivits om och utökats för att vara mer strömlinjeformat med knutpunkterna i intrigkartan. Tillsammans med mina trogna speltestare speltestas kampanjsystemet och skavanker i systemet filas bort så att slutresultatet ska bli ett så tajt och roligt rollspel som möjligt.

Vid den senaste länken till spelarböckerna hade framsidebilderna på arketyperna blivit förminskade. I de senaste spelarböckerna har även de mörka hemligheterna skrivits om för att vara tydligare och mer fokuserade för spelarna. För de med erfarenhet av Apocalypse World-motorn som vill spela Kult - Illusionens fångar med de spelarböcker som finns länkar jag till de fixade spelarböckerna här.

I pdf-dokumentet ingår också en redigerad version av Spelledarens spelarbok med större typsnitt så att man enklare ska kunna använda sig av den i spel. Det innebär också att hoten har tagits bort från Spelledarens spelarbok i väntan på en egen spelarbok för just Hot. De nya hoten finns i det här pdf-dokumentet.

Kult - Illusionens fångar är i dagsläget ett fungerande spelsystem. Det som tar min tid i anspråk just nu är att skriva förklarande regeltexter och att beskriva Kults universum. Den nuvarande målsättningen är att ha spelet färdigt för nedladdning i slutet på sommaren 2013.

Under våren kommer jag att lägga ut färdiga kapitel här på bloggen så att ni får möjlighet att kommentera och kritisera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar